Irský mech (Chondrus crispus) – je z třídy červených mořských řas (ačkoliv je světlý) v její nejpřirozenější podobě – čerstvá, konzervovaná pouze mořskou solí
Dar moře nám lidem (i čtyřnohým přátelům) – čerstvá mořská zelenina pro využití v živé či vařené kuchyni, v přírodní kosmetice. Jedinečný zdroj vitamínů a minerálních látek.
obsahuje 15 z 18 esenciálních, tedy pro tělo nezbytných, látek. Je bohatý na vápník, síru, jód, draslík, dále na vitaminy A, D, E, F a K.
IRSKÝ MECH - ALTERNATIVA K ŽIVOČIŠNÉMU KOLAGENU – přírodním regenerátorem pro pohybový aparát lidí i zvířat
Irský mech díky své schopnosti tvořit želatinu je dokonalým přírodním zahušťovadlem a pojivem. Využijte jako alternativu k vejci.
Po důkladném propláchnutí docílíte neutrální chuti, což oceníte při přípravě sladkých pokrmů.
Složení: 100% nesušený Irský mech, přirozeně konzervovaný mořskou solí, tak jak je vylovený z moře
Použití Irského mechu (především v podobě gelu) v živé kuchyni
- raw a veganské želatina
- pojivo do pomazánek místo vajec
- želatinové dorty a sladké dezerty
- cheescaky, zeleninové želatinové závitky, raw sýry, aj.
- do raw i veganských tortil (překvapte čerstvým namočeným mechem v tortile)
ve vařené kuchyni
- zahušťování omáček a polévek
- pudink, ovocné přesnídávky
- pojivo do pečiva i pečených dezertů
- v přírodní kosmetice
- výroba vlastních krémů na obličej – vyživí, hydratuje a vyhladí pleť, především okolo očí
- výživná minerální maska na obličej i celé tělo
- zábal na vlasy, pečující prostředek na vlasy se silně hydratujícím účinkem, vlasy jsou pružnější a lesklejší
Příprava gelu z Irského mechu
Čerstvý Irský mech je třeba připravovat trochu jinak než mech sušený. Pro video návod se podívejte níže. Čerstvý Irský mech nejprve dobře properte a poté namočte v teplé vodě (ne v horké, aby byla zachována jeho raw kvalita) po dobu cca 12 hodin. 1-2x můžete vyměnit vodu a mech ještě proprat. Poté ho rozmixujte v mixéru bez přidání vody na konzistenci hladké želatinové pasty.